Това е първото нещо, което хората виждат, когато посетят уебсайта ви, този раздел е областта, която веднага се показва на екрана под вашето лого и меню. В идеалния случай тази част от страницата трябва да включва следната информация:
• Какво предлагате
• Защо хората трябва да ви се доверят
• Ползите от работата с вас
• Какво действие трябва да предприемат след това
Наред с тези ключови аспекти ще трябва да намерим начин да направим така, че сайта ви да се отличава. Съществуват различни идеи за дизайн на секцията, които бихте могли да използвате в зависимост от външния вид на уебсайта ви и от това какъв стил предпочитате. Всеки резултат трябва да включва правилните елементи. (Примерите са по-долу)
https://mbcreative.ca/blog/15-hero-section-design-inspiration/
https://www.justinmind.com/blog/inspiring-hero-image-websites/

Използване на завладяващо изображение
Понякога наричано “hero image” на целевата страница, то може да бъде всичко – от графичен дизайн до висококачествена снимка или завладяващ видеоклип. Те вероятно са най-важният аспект на началния раздел, тъй като потребителите обикновено са по-привлечени от цветни дизайни, привличащи вниманието графики и видеоклипове, които споделят интересна информация, за разлика от обикновените редове с текст.
След това можете да интегрирате текст, за да включите ключовата информация за това какво правите, защо трябва да ви изберат, предимствата, които предлагате, и други подробности.
Създайте мощно заглавие
Дийпак Чопра често е казвал, че “думите имат сила” и това твърдение може да се види в първия текст, който някой вижда, когато пристигне на вашия уебсайт. Заглавието на вашата начална сексция играе ключова роля за това дали ще грабне интереса на посетителя на сайта, или ще го отегчи и ще натисне бутона “Назад”.
В курсовете на Доналд Милър в Business Made Simple University той преподава на студентите необходимостта от създаване на това, което той нарича “one-liner”. Той използва този термин, за да обхване това, което според него е между едно и три изречения, които бързо обобщават вашия бизнес. Обикновено заглавието е първото изречение или кратко изказване, което се отличава от останалите.

Recommended Posts